NGAHURU HOME

The clients had spent a long time in a delightful coastal home we renovated 20 years ago. They called us 3 years ago and said they wanted to “change the station”. The architecture celebrates the buildings’ history, strong form and generous volumes. Elegant double-PFC portals were placed within the existing structural bays and cloaked with an iteration of our ply “woven pacific ceiling”.

Along with most other finishes the ceiling is in subdued natural/industrial hues, allowing the owners’ art collection to shine.

With new apartments sprouting up in the vicinity, we have included banks of skylights and splashes of coloured glass to imbue the interior with ever changing light patterns. Upon arriving home, one is secure, relaxed and enchanted within this urban whare.

They no longer hear the waves and smell the sea as they awake. However the family can now tell whether the wind in a southerly or northerly, simply by whether they can detect the aroma Havana or L’affare coffee roasting!

Turn the music up. I like this new station.

This project was built by Scotty’s Construction 2002 Ltd.

AWARDS:

Winner: NZIA Resene Local Architecture Award 2019 (Housing Alts & Adds)
Winner: Registered Master Builders Local Supreme Award for Renovation 2019

PUBLICATED IN:

HOME Magazine

TESTIMONIAL:

John and his team were extremely professional in their approach, especially since it was an old 1963 warehouse!

Having worked with him on a previous project, we knew he had the vision and skills to create a unique home for us using quality materials.  We worked together at all stages to realise this home and we are thrilled with the outcome. 

John Mills Architects

21 Garrett Street,
Te Aro, Wellington 6011
+64 4 385 2255
john@j-m-a.co.nz
Facebook Instagram
JMA Logo
×