MILLS HOME

The Judges remarked “Juxtaposed against a cliff on a narrow site facing the harbour, this house eschews any of the normal formal concerns – the entry is hidden and just part of a journey that flips from private to public without modesty. This is a highly personal home for the architect and his family. Space is at a premium so boundaries are blurred rather than articulated, whilst every surface shows the mark of its makers – kids drawings adorn sandblasted glass and the ceiling has been set alight for effect. This home has the sense of both theatre and campsite – and provides a fitting backdrop for its family”

Space is at a premium, so boundaries are blurred rather then articulated, whilst every surface shows the mark of its makers – kids drawings adorn sandblasted glass and some ceiling panels have been set alight for effect. Organisationally, this home allows for both shared collective space and quiet moments of individual privacy and contemplation.

This home has both the sense of theatre (in terms of its drama and distinctive use of colour and texture) and campsite.

This project was built by McKee Builders.

AWARDS:

Winner: NZIA Resene Local Architecture Award 2003 (Residential)
Winner: NZIA Resene New Zealand Award 2003 (Residential)
Winner: NZIA Resene Colour Award 2003 (Residential)

PUBLICATED IN:

Stuff Open Home    NZ House & Garden

John Mills Architects

21 Garrett Street,
Te Aro, Wellington 6011
+64 4 385 2255
john@j-m-a.co.nz
Facebook Instagram
JMA Logo
×