CRESCENT HOME

This city home has had many different, drastic alterations since it was built in the 1920s. Our clients envisaged their future life here as like living in an apartment, where they could work from home and still be within the larger home with their big family. We endeavoured to create a robust sense of horizontal space for them, elevated above the road, floating over the inner harbour and filled with natural light. We have embellished the street face with two projected copper-clad bay windows; a reference to the original home. These bay windows were detailed to evoke a constructed, welded, maritime feel, drawing a sense of connection with the cavalcade of ships that pass across the bay below.

The kitchen is an expressive form of domestic art, melding old and new, blending an original timber window with complementary white brick pattern tiles and black gloss joinery. The island bench floats over its skirted base of hewn and colour stained native timber planks. Clear and robust details combine to provide a coastal, urban feel, framing the ever-changing views of the capital.

AWARDS:

Winner: Resene Total Colour Residential Interior Colour Maestro Award 2017
Highly Commended: Trends International Design Awards – New Zealand Homes 2017

John Mills Architects

21 Garrett Street,
Te Aro, Wellington 6011
+64 4 385 2255
john@j-m-a.co.nz
Facebook Instagram
JMA Logo
×